Pepparkakor

 

  


D
irekt när jag slutade idag blev det pepparkaksbak :D Kom på i sista stund att jag ville göra ett pepparkakshjärta och hänga upp inne på rummet. Hade inte så mkt deg kvar så det slutade med ett väldigt litet, mesigt hjärta i mitt stora fönster! Men jag har ett iaf..
Har regnat här idag, jätte tråkigt väder! Börjar bli kyligt också, igår var det runt 10 grader bara och det blåser väldigt mkt. Imorgon är det jag som inviger ullkappan och införskaffar ett par goa vantar!

Har även hunnit med att klippa Rebecka efter jobbet. Hon hade till och med köpt en sax som jag fick behålla efteråt :) Jag som är frisören i huset, har varit igång i både sofie och camillas hår också :D
Funderar på om jag ska ut och springa, men tror inte jag kommer komma så mkt längre än fundera. Har ingen motivation för det idag så hoppar antagligen över det helt.
Ska iaf ha lite spa kväll senare, efter att Sofie har slutat :)
Har även hunnit med att prata med Fridolf och Lollobollo på skype, gud vad jag saknar dom!!



Have faith in me

 

 


Mitt rum





Så ser mitt rum ut just nu, känns ganska konstigt att inte va sambo med Camilla längre. Bodde ju ändå på varandra i nästan 3 månader i ett sånt här rum! Att vi fick plats :D

Bara 3 DAGAR kvar till Sandra kommer hit och hälsar på också, som jag längtar!!

Nu ska jag ut och träna med Sofie innan hon börjar jobba. Jag är ledig idag och ska dola lite med julklapparna och sätta mig och bestämma vad jag ska köpa till alla :)


MYS



  

Än så länge är min julklappshörna ganska liten, men den ska byggas större och jag lovar att det inte kommer bli några problem :D
Fick lite prover när jag va in på sephora för ett tags en också, så nu ska jag testa den nya ögonskuggan dom skickade med, bara att klistra på så ska det va klart. Låter väldigt enkelt men sitter säkert jätte dåligt.
Just nu sitter jag och myser i mina nya super sköna tofflor från Topshop!

Har en dejt på skype med Sofie nu, Hasta luego!♥

JULESKUM!

Hej!
I torsdags åkte jag och Sofie ut till IKEA för att införskaffa lite grejer till lägenheten, och som sist handlade vi som mest på IKEA FOOD. Men inga 600kr denna gången iaf ;)
Jag fick med mig julklappspapper, juleskum, pepparkaksdeg, blåbärssylt och kaviar så nu klarar jag mig resten av tiden!
När vi kom hem hann vi även med några timmar på stan i hopp om att hitta julklappar. Tror båda kom hem med varsin julklapp och en hel del åt oss själva, blev en unna sig själv dag istället. Hittade grejer i varenda butik vi va in i, tur som är handlade vi inte allt vi såg.

 "Den här kudden va faktiskt rätt lik mig" HAHA :D


Öppnade en påse med juleskum direkt vi kom utanför dörrarna och smaskade hela vägen hem i bussen!

   


Blev en snabb sväng på stan för mig även i fredags, lite mer julklappshandling då och jag är nu helt klar med Marion. Lagom nyfiken blev du nu :)
Satt även och försökte komma i lite julstämning innan jag började jobba. Slog in julklapparna, lyssnade på julmusik och åt juleskum! Eftersom vi har iiskallt i lägenheten kändes det nästan som vinter en sväng iaf.
Har även införskaffat mig ett par söta tofflor(ett måste i lägenheten nu)

Jobbar 13h pass både lördag och söndag så därför min dåliga uppdatering! Skriver mer ikväll när jag slutat, ska ta kort på min lilla julklappshörna så ni får se den ;)




L'aquarium Barcelona

Blev ju som sagt en trip till akvariumet igår. Det var inte alls så häftigt som vi hade förväntat oss och den super långa tunneln var uppdelad i två olika delar och utan en enda färgklick, så minus för det!!
Fick se en del roliga och färgglada fiskar ändå. Hittade både Lina och Sofie där :D haha. Fick tyvärr inga bra bilder i stort sett eftersom fiskarna aldrig kan va still och utan blixt osv har jag insett att jag är rätt darrig på handen, haha.
Vi köpte med oss turistkort hur som helst iaf. Direkt när vi kom in fick vi ställa oss i ett stort gap också tog dom kort på oss. Varken jag eller Camilla hängde med på vad det egentligen var för så när dom sa att vi skulle se glada ut gjorde vi det och poff så tog dom kort på oss. Placerade oss inte ens i mitten av gapet!
I den lilla shoppen som fanns hittade jag världens bästa julklappar till Frida och Louise, nästan så jag vill ha en själv! En sak är jag säker på iaf och det är att dom kommer älska att städa ända fram tills julklappen går i sönder :D

  
  

Sen lekte vi så klart lite också!


Stannade även till på maremagnum på vägen hem och åt våfflor med glass..



Blev även en liten sväng inne på maremagnum där jag såg en klocka som jag antagligen ska unna mig själv i julklapp :) Så måste dit ner någon dag snart igen, kan bli redan på måndag!




BAMSEKRAM



Lite mer turist

Imorgon(eller det blir ju idag) ska jag och Camilla va lite turister igen. Ska nämligen åka ner och kolla in ett av europas största akvarium, med en super lång undervattenstunnel! Vi kommer älska det och kommer va helt till oss. Jag är ganska säker på att Frida och Lollo skulle älska att vara där, ska ta massa bilder så dom får se iaf :) Får se hur lång tid vi blir fast där inne innan vi klarar av att slita oss vidare, ska nämligen försöka hinna med linbanan imorgon också om det inte blåser för mkt. Ska övervinna min rädsla för höjd!

Byte av rum är avklarat och jag har numer rummet längst ner i lägenheten, känns som jag har en mil till köket nu ungefär. Vilken skillnad, men jag klagar inte på det! :) Jag har grannarnas TV som granne nu istället, jisses vad dom är uppe sent här alltså och halvdöva är dom. Tur att jag har öronproppar så jag sover ändå.
Har Camilla som sambo ett litet tag till iaf, och stackarn hon hade mardröm inatt. Vaknade till av att hon skrek till, haha. Hon berättade förut att hon hade vaknat av att hon viftade med armarna också, det var jag för trött för att lägga märke till.

Oviktig information, ställde mig på en vågjävel idag för första gången sen vi flyttade ner hit. Jag visste att jag inte borde ha gjort det men orkade inte låta bli. Blev ju inte glad när jag såg vad den visade, herregud! Och det är två månader kvar här nere, OM jag ska träna!! Visste ju om att det skulle ha ökat men har nog blundat för hur mkt. haha. Inga mer donuts nu inte!

Och Pappa, när jag skulle betala förut fungerade inte kortet första gången, haha! Började skratta lagom då eftersom vi precis hade lagt på i telefon och skämtat om att det skulle bli så. Tur att det inte var pga att det inte fanns pengar på kortet iaf :P


Just the way you are


Lovade att ni skulle få en bild från lägenheten upp till Tibidabo. Vilket fönster jag än ställer mig i får jag inte med "slottet" bakom universitetet. Men berget precis bakom tornet på universitetet står det på och så långt upp var vi! Känns väldigt långt bort nu och förstår inte hur vi kom på den idén egentligen :D


Igår kände jag mig halvdålig i stort sett hela dagen, helt slut. Ont i huvve och magen! Men orkade mig tillslut med Camilla, Evven och Malin ut för lite mat. Vi hamnade på Farga och dit har jag bestämt mig för att jag inte ska gå igen. Nu ska ni få anledning till varför: Det var mögel på min efterrätt!!!! Jag sa till att så ska det inte se ut och servitören skakar på huvudet och skäms lite, en stund senare kommer dom ut med en ny åt mig, förutom en liten detalj att den inte alls var ny. Det var samma bakelse bara att dom hade skrapat bort lite på sidan och ändrat om lite med dekorationen!!! Dessutom hade dom glömt kolla runt hela bakelsen för det var fortfarande mögel kvar på andra sidan. Jag säger till igen och det slutar med att dom kommer med menyn åt mig igen, dom andra hade ju nästan ätit upp så jag bestämde mig för att hoppa efterrätt helt och hållet! Och en grej till, jag beställde in Cola och han frågade mig om det var diet cola jag skulle ha!! Inte nog med att han tyckte jag såg tjock ut, han såg till att jag inte fick någon efterrätt också!! Haha, men förutom allt detta så var det riktigt trevligt :) Vi hade rätt kul åt allt som hände ändå! Men tyvärr Farga där förlorande ni en kund som kunde ha dragit in mkt pengar åt er i december med tanke på allt besök ;)

  

Där är den, dock blev bilden dålig så det syns inte!!



Galet!

 
Världens bästa Camilla hade fixat nya Marabou Winter vit åt mig från Sverige så Evven och Malin hade med sig det. Någon som har samlat poäng inför jul iaf, tack ;)
Sen är det en liten bild från min och Sofies spa kväll som blev väldigt lyckad. Började med ansiktsbehandling på Sofie, släckte ner i rummet, tände ljus och spelade lugn musik och drömde oss bort ;D Sen fick jag massage hur länge som helst också avslutade vi med huvudmassage på Söfe innan det var dags för mig att sova! Ganska hög mysfaktor faktiskt..


Nu har jag helg och nyss när jag tittade ut hade det börja regna!! Och vi som skulle åka linbanan idag, får se hur det blir med den saken nu..Får se när Camilla vaknar hur vi gör :)

Ska berätta en helt sjuk grej för er också. Jag var ganska trött efter att jag slutade igår och har haft ont i huvve flera dagar i rad(händer aldrig annars). Så klockan 18 igår bestämde jag mig för att jag skulle vila en timme, så ställde klockan på 19 och skulle då gå upp och göra middag och dola med lite annat. Men istället för att gå upp när klockan ringer stänger jag av den och fortsätter sova, ända till kl 10 imorse!!!!!!!!!!! Jag har alltså sovit i 16h!! Har aldrig någonsin hänt förut och blir rädd för mig själv, snacka om att jag behövde sova ut..

Just nu sitter jag och lyssnar på julmusik och försöker få lite julstämning, planera lite julklappar. Dock är det ganska svårt när jag sitter och tittar ut och det är ungefär 15 grader och regn. Folk har inte ens vinterjacka och en del kommer till och med i shorts! MEN det hänger iaf massa julpynt uppe på gatorna nu :) Ska ta med mig kameran ut sen och va lite turist så ska ni få se!



I'm not ready to make nice

Lyckligt slut tillslut ändå!

Lite halv dålig uppdatering men nu är jag tillbaka!

Igår: Jag och Sofie skulle ut och springa en sväng. Bestämde oss för att vi skulle börja gå i högt tempo till och börja med och vi hade inte riktigt bestämt vart vi skulle springa heller. Slutade med att vi gick upp Carrer De Mutaner(säger inte er någonting jag vet men måste komma ihåg själv, haha) och bara gick så långt rakt upp det bara gick, efter ett tag kom vi fram till att när vi ändå kommit så långt på gatan kunde vi lika gärna fortsätta upp mot Tibidabo. Finns tivoli och mysiga restauranger där uppe och alla rika spanjorer bor där så ni kan ju tänka er husen! Men hur som helst så ligger det en braaa bit hemifrån, ungefär milen. Och det är enbart uppför, så nu ni har vi tränat rumpa med långa steg uppför! Jag ska ta kort imorgon när det fortfarande är ljust ute så ska ni se hur långt bort det verkligen är. Kan inte förstå att vi har varit uppe i bergen och sprungit när jag tittar ut här nu :P Det är verkligen super duper fint där uppe och vilken utsikt, herregud vad fint det var! Vi orkade inte riktigt hela vägen upp till nöjesparken men dit ska jag och åka karuseller någon dag!
Sen sprang vi hela vägen hem och det i högt tempo, båda två fick världens energi efter utsikten och av att få va i lite skog!! Gjorde även min dagliga dos av situps(försöker iaf varje dag) så igår var vi hurtiga!

Kom hem och hade lite mys med min andra hälft, snart byter vi rum här och blir särbo på riktigt!


Idag då, gick och handlade efter jobbet. Massa mat och två små julklappar till mina småttingar. Och dom två julklapparna gjorde så det blev väldigt pinsamt i kassan för mig! Jag hade inte tillräckligt mkt pengar på kortet. Hade fört över lagom med pengar för att jag skulle kunna handla och hade inte tänkt köpa några julklappar idag och sen skulle jag köpa med lite grejer hem till lägenheten + att Sofie va med mig så jag tog med hennes två små grejer hon skulle handla också så skulle jag få pengar efter det istället för att krångla massa! Så där står jag och ser att summan blir 42€ och så mkt hade inte jag på kortet, TACK GODE GUD för att jag hade kontanter på mig också så det löste sig ändå. Pinsamt om jag hade fått ta bort någonting för att jag inte hade råd och ni kan ju tänka er kön en torsdag eftermiddag när dom flesta ska handla för helgen och alla turister som kommer över helgen ska handla på sig lite grejer.
Jag har iaf två perfekta julklappar till godismonstren(eftersom jag vet att dom ändå inte läser detta så kan jag ju avslöja så mkt iaf, råkar nämligen veta att jag har en rätt nyfiken pappa och millan som läser)

Nu ska jag ut och springa en liten tur med Sofie igen och sen ska vi ha lite spa kväll här hemma innan det blir sängen. Camilla är ute och roar sig med Evven och Malin, hänger på dom i helgen jag också men idag fanns det inte riktigt ork till att springa i affärer :)

En jobbdag kvar innan helg, denna veckan har gått riktigt fort! Enda inbokade i helgen är linbanan och jag hoppas verkligen inte att den är avstängd pga vind!!



Hasta luego!


(Skrev allt det här igår men tydligen har det inte gått att se. igår var för övrigt torsdag!)

Hola guapas!

  Mitt älskade brev!


Idag gick jag och Camilla till parken för att få oss lite sol.. Jag bestämde mig för att passa på och springa där borta också men efter ett varv i parken fick det va nog, skyller på att det va för varmt :D haha! Körde massa styrka i gräset istället så nu skulle ni bara våga bråka med mig!
Satte oss på en bänk sen efteråt och bara satt där hur länge som helst, ingen av oss som hade ork att göra någonting. Men rätt så skönt det också :)
Men hungriga blev vi och det var bara att gå hem och göra mat. Potatis, biff med philadelphia i och massa
grönsaker. Vi kan om vi vill..

Idag är det bara en månad kvar tills Mamma, Janne, Marion, Morfar och Kerstin kommer också. Jag säger bara, ta med er bra skor för jag har massor att visa! ;D

Idag har det varit en bra dag och det finns väldigt många olika orsaker till det, I'm so happy, veery veery happy :D


Storm!

Är storm här utanför just nu!! Blåser så dörrarna här inne i lägenheten rör sig, galet!
Flyttade till och med in Camillas skor för det såg ut som dom skulle blåsa iväg, inte så kul att få dom i huvudet från 6:e våningen...
Vilket väder!

BREV!

Idag kom min lilla överraskning till Camilla och mig! Ett stort brev med autografer från Hans-göran och Britt i Lite sällskap! :D
Sen hade Millan skickat med två doftljus från partylite och Frida och Lollo hade skickat med teckningar, brev, en liten häst, ett jätte fint armband(som jag har på mig just nu:) och lite till.. Det gjorde hela min dag, överlycklig för att få post, TACK!!
Självklart har jag tagit massa fina bilder på det men Camilla ligger och sover just nu så vill inte gå in och hämta kameran och väcka henne i onödan, ni får stå ut ett tag till..

Idag blev det en fika på starbucks med Camilla, ovanligt va? Drack en varm choklad med karamell i, hur gott som helst! Finns bara över jul nu så jag ska nog hinna med några till innan det bär av hemåt igen! Hann med att handla mat på vägen hem också så nu klarar vi oss ett tag till..

Imorgon är jag ledig så ska passa på att va ute i solen så mkt som det bara går, antagligen gå bort till parken, lägga mig där och inte röra en fena :D


Happiness

Sitter just nu och lyssnar på The Fray samtidigt som jag läser Elle och dricker en stor kopp med varm choklad. Och självklart är det ingen riktigt varm choklad utan sprutgrädde(som jag förövrigt är missbrukare av just nu) och lite kanel..

Farsdag!


¨Grattis världens bästa pappsilappsi!!
Och sötare bild får man leta efter :)


<3


Fick precis världens längtan efter min Shaggypaggytok! <3


Mat på Opium

  

Vi fyra tog metron ner till stranden för massa mys och mat på Opium igår. Super duper mysigt ställe, havsutsikt om ni tittar riktigt noga på bilden som är på mig och Camilla ;) Vi fick en jätte charmig och rolig servitör, dock fick vi mindre mat än vi tänkt oss. Tror alla tappade hakan när tallrikarna stod på bordet, stackars Sofie som äter mest av oss och var jätte hunrig hade minst på sin. Var på väg att beställa in efterrätten direkt, 5min senare skulle det ju ändå va slut på tallrikarna, haha! Vi bestämde oss för att gå all in nu när vi ändå betalat så mkt för maten kunde vi unna oss efterrätt också. Första Sofie säger när vi får menyn igen "Jag vill ha den största efterrätten ni har med choklad" och så blev det ;)
Hur som helst var det en mysig kväll och god mat trots att det var lite vääl lite!


Kom tillbaka hem igen och då fick det bli ett avsnitt Grey's innan vi somnade!

(Millan, närmare än så här kom vi inte igår, är vi godkända eller ska vi kämpa vidare? haha)


Dagen i bilder!



Tagit ut pengar i hopp om att åka linbanan med Micke och hans kompis idag men det blåste för mkt så det gick inte.. Blev kaffe(ja, ni läste rätt!!) istället med julmuggar.. Börjar få lite julstämning här nere nu faktiskt, hänger julpynt lite överallt :) Sen införskaffade jag ett halsband och tre ringar idag också!


Hola!



He empezado una vida sana!!


Kan ni ju få klura på vad det betyder ;)
Ledtråd:
En mening vi använder här nere väldigt ofta(speciellt måndagar)


Mys


Bara massa mys!





Äventyr!

Var på äventyr i parken med Camilla igår, vi hälsade på herr mammut(?) och rodde runt i den lilla dammen dom har. Var bara vi som ville åka båt just precis då så vi hade hela dammen för oss själva. Super mysigt och vi hade sällskap av sköldpaddor, ankor och andra fåglar! Betalade för en halvtimme och lyxade till det med fika mitt uppe i allt, släppte allt vad åror hette och bara gled runt :D Inte det lättaste att se avslappnad ut på kort när man ror heller ska ni veta och egentligen borde jag inte berätta att vi lyckades fastna till en varsin gång när vi åkte runt. Blir lätt så när det är massa träd i vägen och mkt att kolla på!
Ni får ta del av några bilder iaf ;)

   

  
  
  


Bra start på dagen!

Gick upp precis nu både jag och Camilla, vi sov alltså till 12.30, förstår inte varför vi sover så fruktansvärt länge här nere.. Jag hade massa grejer jag tänkt hinna med innan jag börjar jobba idag men det får jag ändra på nu.

Började dagen med att öppna dom här bilderna på min mail, vilken bra start på dagen! Super duper duktiga tjejer som jag saknar massor :)



PÅVEN in town!

Det blev ingen tur till parken för att åka båt idag, vägen var avspärrad och poliser precis överallt!! Och staket uppställt längs hela vägen och massa massa folk som stod och väntade på självaste Påven som kom från Sagrada Familia.
Jag och Camilla bestämde oss för att det skulle ju va lite kul om vi fick se påven vi också så ställde oss där i träningskläder bland alla uppklädda kristna barnfamiljer och trängdes. Längst fram hamnade vi självklart och vi såg honom, vi såg Påven. 4m ifrån honom stod vi och fångade allt på film med ipod, tack gode gud för den!! Helt sjukt alltihop :D Han kom i världens fulaste bil, skottsäker var den minsann! Han satt så säkert där och jätte glatt vinkade han till oss. Några bilar innan Påven kom även drottningen och vinkade så glatt, kändisar överallt här!

Ska se om jag kan förstå mig på hur jag kan lägga ut filmen här så ska ni få se det med egna ögon ;)


Söndag

Hade klockan på 10 idag och för en gångs skull gick jag upp direkt när den ringde! Kommer aldrig upp i tid här nere, dels kan man ha kolsvart på rummet vilken tid på dygnet det än är och sen är väl allt egentligen ganska påfrestande. Känner mig rätt så utvilad nu iaf :)
Sitter och funderar på om jag ska gå ut och springa nu innan Camilla vaknar så kan vi gå till parken och testa båtarna efter det. Jag måste verkligen ut och röra på fläsket alltså :D
Igår gick vi till KFC och handlade mat till filmen, jag, Camilla och Sofie delade på en partymix och det värsta av allt är att det tog slut. haha.

För övrigt kan jag ju berätta att Påven själv är i stan just nu och ska göra någon välsingnelse vid Sagrada Familia idag. Demonstrationerna ute på torget vid oss har redan börjat! Herregud det kommer va kaos hela dagen. Så dom övertala mig här nu att jag kanske inte borde gå ut och springa själv. Det var någon som hade sagt att dom trodde att det skulle komma upp till 2 miljoner människor till Barcelona pga detta. HELT SJUKT!
Att jag ska gå i närheten av Sagrada Familia idag existerar inte ens och blir det fler demonstrationer ute på torget här har vi bästa platserna!


Så nu sätter jag på en film istället tills jag orkar göra ngt vettigt!
Saknar alla hemma


Förtrollad

Haft lite mys hemma i lägenheten ikväll och kollat på film. Vi såg Förtrollad och den är helt klart värd att se!




Nu blir det lite Grey's med Camilla innan vi ska sova, natti natti


Helg

Har inte riktigt haft tid att skriva under veckan, har varit fullt upp. I torsdags var vi ut och åt allihopa, va faktiskt riktigt trevligt. Åt GOD pizza och och självklart efterrätt på det som var super god också! :) Camilla däremot va mindre nöjd över sin mat, i stort sett fick hon väl pannkaka med ägg och kyckling på(som smakade fisk) stackarn! Har varit en ny tjej här och provjobbat under veckan nu också, Linnéa :) Hon åker hem till Sverige igen på måndag och kommer tillbaka på onsdag för att stanna kvar. Tror det kommer bli väldigt bra och är just nu bästa lösningen.

Nu har jag min lediga helg och det är riktigt skönt. Idag tog jag och Camilla en promenad till parken och bara la oss i gräset och solade. Hur gött som helst! Sen har vi och Sofie hunnit med en fika på stan och även gjort våra ärenden på the body shop. Nu ska vi snart ha möte, en lördag kväll.. Efter det ska vi gå till KFC och köpa med oss mat hem och kolla på film. Robin Hood står högst upp på listan just nu!

Imorgon ska vi till parken igen och då åker kameran med, ska nämligen hyra en båt och ro runt bland massa ankor :D


Kvällsmat

 
Hur gott som helst! :D


Har blivit lite ändring i schemat för min del den här veckan. Kommer göra dag resten av veckan istället för natt.. Så får helg på fredag eftermiddag istället för lördag morgon :) Så skype under eftermiddagarna nu!

Godnatt och sov gott!

Hola eller Hölahöla som vi skulle sagt i värmland ;)

  
Här är triumfbågen som vi sprungit till några gånger och gjort utfall vid. Dock klara vi inte av hela vägen som vi trodde(förstår inte ens hur vi kom på den tanken:P)

Var till en park precis bortanför triumfbågen igår också, fick se både sand, grus och GRÄS!!
Sen började jag sakna Sandra väldigt mkt under tiden jag gick där också, jag vet att det inte är en elefant men bra likt :D




Hasta luego!

 


Barcelona 2010

Jag har äntligen tagit mig tid att ta kort på hur vi bor. Ni får följa med utifrån och in ;D
Vi bor högst upp och har andra fönstret från vänster och ytterligare sex fönster!

  

  Torget utanför(mamma, bilden till vänster är condestable)

   

   

  
  utsikt från köket, byggnaden till höger är condestable ;)

Bilder på lilla toan och vardagsrummet kunde jag inte ta förut och är för lat att göra det nu. Ni har fått se nästan allt nu iaf :)


Hinner inte riktigt med

Är ledig idag och har faktiskt ingen aning om vad jag ska hitta på för kul. Är röd dag här också så är ingenting som är öppet, kan inte ens gå och handla mat!
Kanske ska prova på och springa en kortare tur idag och se hur det går. Basket skulle va lite kul det med :)

Helt sjukt vad fort tiden gått här nere, 1 november idag och alltså två månader sen vi satte oss på flyget och lämnade sverige! Två veckor kvar tills vi byter rum och jag och camilla blir särbo och får eget!


Pratade en snabbis med bävern igår också, mys! Bättre än så här blir vi inte på bild ;D


RSS 2.0