Vi lever!

Barcelona står kvar! Dock ser det förjävligt ut här nu, dom har klottrat ner precis överallt, vartenda skyltfönster! Vi tog en promenad ut igår för att följa strejken lite mer. Nyfikna som vi faktiskt var, men som jag sa till Papps förut när han ringde så höll vi oss på avstånd och i säkerhet hela tiden ;) Men fick en chock när jag kom utanför dörren här nere, det var sopor överallt. Dom hade vält ut precis alla sopor på vägarna, slagit sönder glasdörrar in till flera hotell och det enda klotter som stod på något annat språk än spanska var "Tourist go home!" Kändes väldigt tryggt, men som vi sa så är vi ju faktiskt inte turister här nere ;D
Vi gick till riksdagshuset dit strejken var på väg och där var poliserna redo ska ni veta! Tog massa bilder på dom, kändes precis som vi var i en film. Därav att vi inte riktigt förstod allvaret i det hela men drog oss undan i tid ändå! Poliserna hade kört in flera minibussar in i riksdagshusen, helt sjukt! Sen stod det några utanför uppställda på rad med hur mycket skydd osv som gick att ha tror jag, under tiden vi stod där blev dom bara fler och fler och när vi hörde demonstranterna närma sig bestämde vi oss för att gå vidare precis som dom flesta andra. En polisbil började köra mot folket som stod och var nyfikna för att förstå att det var dags att dra sig undan! Rätt coolt att ha sett allt och att Papps berättade att bilen som brann här utanför oss var med på nyheterna hemma och att den finns med på bilder på flera ställen. Och att jag filmade när dom började slå sönder bilen och kastade in facklan och även att vi har jätte många bilder på den, snacka om att vi verkligen bor mitt i centrala Barcelona! Torget allt startade vid igår är där vi bor ;) Idag när vi gick ut så var allting precis som ingenting hänt, en hel del klotter är självklart kvar men sönderslagna rutor och sopor är lagade och borta! Dom har jobbat på bra under natten..

   
   

Idag ringde klockan 09.15 för jag och Camilla hade bestämt oss för IKEA! Väntade på bussen nästan en halvtimme och sen var vi på väg. Handlade en del hem till lägenheten och köpte på oss lite grejer själva också. Men mest handlade vi på IKEA FOOD. 7 burkar lingonsylt, 4 chipspåsar, 2 vaniljsås, köttbullar, 5 chokladkakor, ballerina, havrekakor och lite till. Folk bakom oss i kön suckade när det tog så lång tid, haha! Vi tänkte äta köttbullar när vi ändå var där också men vi var en halvtimme tidiga innan dom öppnade för mat så vi köpte frukost och fika ist. Jätte äcklig äggröra och bacon fick vi, tur att kakorna var goda för då var vi inte bara glada! haha

  

När vi kom tillbaka hem igen skulle jag ut på stan igen och Camilla skulle jobba. Sofie skulle också ut en sväng så vi slog ihop våra ärenden. Jag skulle till posten för att fixa med paket att skicka hem, lille Frida fyller ju snart år :) Kommer in på posten och frågar om det finns någon som pratar engelska, men INTE! Det var bara att försöka på spanska det och tro det eller ej men det gick faktiskt bra! Jag har en kartong och fattade hur jag skulle fylla i allt så nu är det bara att inhandla presenter. Och det kommer inte bli några problem alls, finns så mycket fint till mina småttingar! Sen gick vi vidare mot hamnen där det var marknad med massa billiga grejer. Införskaffade en jättefin ring med turkos sten och två jätte fina hårspännen! Söfe däremot handlade på rätt bra där :D Kommer gå på den marknaden mer än en gång under tiden här nere. Vi hann även med at ta en massa kort längs vägen som ni kommer få se några av, vissa håller vi för oss själva :D

   
  

 

Nu ska jag ut och springa och sen ikväll blir det jordgubbspaj och Lite sällskap med min sambo!

 


En protest mot regeringens kraftiga nedskärningar i arbetsmarknadspolitiken.



   

    

Det är helt galet och jag och Camilla bara stod ute på balkongen och skrek när dom satte eld på Polisbilen. Först slog dom sönder rutan och sen slängde dom in en eldfackla, jag är rätt nöjd över att jag fick allt det på film! :D Lågorna slog nästan mot vårt lägenhetshus, hade det börjat brinna hade det blivit svårt för oss att komma ut från 6:e våningen! Dom hade även lagt massa små smällare precis vid vår utgång som drog igång så det var ju rök överallt. Folk var helt galna, sprang och slog sönder grejer, poliser slog ner folk och det var stora grejer mitt i vägen som hinder för att se till att inte poliser osv skulle kunna ta sig fram. Det tog ungefär en kvart innan dom kom och kunde släcka bilen. Alltså det var flera tusen ute på torget här och sen vandrade dom vidare, vi bor verkligen mitt i smeten!!! Det har tydligen inte varit en så stor strejk här sen 2002 och allting beror på regeringens kraftiga nedskärningar i arbetsmarknadspolitken, vet inte så mkt mer än så.. Går inga flyg med ryanair till spanien idag heller och just nu cirkulerar det helikoptrar över oss. Så nu är det KAOS i Barcelona!! Vid oss har det lugnat ner sig nu och tarfiken flyter på som vanligt igen, precis som ingenting har hänt! Och med oss är det ingen fara, faktiskt ganska häftigt att ha varit med om det nu så här i efterhand när allting gick bra!




Hjälp!!

Kom på att jag glömde skriva om frisörbesök, hårt träningspass och jordgubbspaj sist så drar det för er nu :D

I måndags efter jobbet skulle jag och Sofie gå ut och hitta någon bra frisörsalong för hon ville göra slingor och jag var i stort behov av att både klippa mig och färga håret! Jag hade sett en salong på en gata högre upp och dit gick vi, Sofie satte sig i stolen och färgade håret och jag hamnade i stolen breve för att kolla på, feg som jag är! Hon blev jättefin i håret men jag har fortfarande varken färgat eller klippt mig :P Ska nog faktiskt leta upp en annan salong till och med, måste göra det snarast.

  socialt stöd ;D

Sen under kvällen var det löpning på schemat! Tog en liten tur med Sofie först och när vi kom tillbaka skulle Camilla ut så jag hängde på henne också, var inte tillräckligt trött! Vi sprang till triumfbågen och kom på en så bra idé som att vi gör utfallssteg hela gatan vid den, kan ju inte va så jobbigt!? Kom fram till att vi skulle göra utfallssteg längs gräsplättarna som va och sen spurta biten mellan dom och köra på så, YEAH RIGHT! Bena vek sig på mig när jag kom fram och skulle ta i, haha! Tror inte ens vi kom så långt som hälften innan vi insåg att det aldrig skulle gå och gissa om vi har träningsvärk båda två nu! Detta var i förrgår så ni kan ju tänka er själva hur vi går idag, måste ut och springa en liten tur i lugnt tempo sen alltså :P Känner mig som 90+ i bena just nu!
Har inte tagit några kort där än men funderar på att ta en promenad dit sen så kan jag lägga upp bilder ikväll :)

När vi kom hem runt 23 körde vi lite styrka innan vi vid 23.30 kom på att vi var sugna på jordgubbspaj och sen stod vi där och bakade mitt i natten! Hur god som helst blev den och är redan slut!
  


Idag är jag ledig, underbart!

OMG det är världens stejk utanför!! Måste ut och ta kort, det är helt STÖRT! En polisbil står precis utanför och BRINNER just nu!!


Helgen som va..

La mercé och Park Güell

Börjar med La Mercé, det enda jag var iväg och kollade på under festivalen var människopyramiderna. Lite tråkigt men ändå jobbade jag så mycket och va heeelt slut under helgen så det fick bli bara lugnt. Riktigt skönt det också! Var iaf iväg under söndagen och kollade på människopyramiderna, vaknade 10min innan dom andra skulle gå så jag sprang in och väckte Camilla och berättade för henne att vi snart skulle gå så det var bara att hoppa upp :D Fort upp med håret och på med lite kläder och till starbucks för frukost och sen 10min senare var vi på väg. Vi kan om vi vill!
Det va så sjukt mycket folk där och skulle se allting och dom höll på alldeles för länge med att bygga upp massa olika pyramider att vi allihop blev uttråkade tillslut. Och att ta sig ur den folkmassan var inte gjort på 1 sekund direkt, tror vi kämpa en halvtimme minst för att komma ut. Och under den tiden var det en pyramid som gick snett och alla trillade, små barn som bara föll rakt ner!! Tur att det var så mycket folk som kunde va med och ta emot och att allting gick bra.
Vi hittade världens mysigaste butik längs den gatan med massa kakor och kola! Jag har en ny favoritbutik och jag vet att Mamma och Marion kommer älska den, även Lina och Sofie! Massa olika söta burkar i olika storlekar och dom godaste kolorna jag ätit någon gång. Synd att det var pris därefter också :P

Efter pyramiderna och en påse med kola åkte jag och Camilla vidare mot Park Güell, helt underbar utsikt och jätte mysig park verkligen! Har tagit hur många kort som helst där och vi hade lite picknick högst upp bland några träd på en sten! Kändes nästan som man satt hemma i skogen bortsett från utsikten ;)
Livet är bra underbart just nu alltså.

   

   


Jag måste verkligen lägga mig och sova nu, ska göra natt! Ni får mer bilder en annan dag, är ledig nu onsdag och torsdag så då borde jag ha lite tid över..
Det enda inbokade än så länge är att jag ska till ikea med Camilla imorgon!

Hoppas allt är bra med er hemma :)


Lördag 25/9

Vaknade halv 12 idag och flög upp ur sängen, fick jätte ångest för att jag sovit så länge på min lediga dag! Fort ut i köket för att kolla vädret eftersom jag inte ville väcka Camilla, ser att det är stor sol och jätte fint väder. Blev ännu mer arg på mig själv och sprang fort in och satte på mig bikini och iväg till stranden med en gång.
Det var jag och Melissa Horn på stranden idag, sjukt bra musik!
Låg och i stort sett sov(förstår inte hur jag kan va så trött precis hela tiden) när jag plötsligt fick vatten upp till knäna. Gissa om jag skvatt, iiiiskallt var vattnet också! Får väl skylla mig själv när jag låg rätt långt ner men hade inte räknat med den vågen riktigt! Var för lat att flytta uppåt också så jag låg kvar i hopp om mindre vågor, haha.
När klockan närmade sig halv 2 började jag fundera på om inte Camilla skulle vakna till liv efter att ha jobbat natt, och 10 sekunder senare ringer hon till mig och frågar vart på stranden jag ligger, då är hon redan där! Lite läskigt faktiskt. Vi låg kvar där nån timme till innan vi åkte hemåt för dusch och sen gå ut och äta mat.
Försökte hitta tillbaka till ett Pizza ställe jag gick förbi här om dagen men utan resultat! Slutade istället med att vi syndade och gick in på Thomas Sabo och kom ut med en varsin berlock. Camilla köpte 2 ;) Den har jag inte tagit bild på än men det kommer :)
Efter det bestämde vi oss för att vi ville äta på Hard Rock Café och så blev det! Fanns ett bord kvar på uteserveringen i ett hörn och det tog vi. Hur mycket folk som helst ute nu under La Mercé! Vi beställde in varsin drink till maten och självklart tog vi en drink så glaset fick följa med hem efter. Åt kyckling med potatismos, va helt okej. Självklart efterrätt på det också, 3 kulor gammeldagsvaniljglass men valnötter, grädde och hemmagjord chokladsås och Ja det va så gott som det låter! :D

Tanken var att vi skulle fortsätta vidare ut ikväll, tro det eller ej men jag och Camilla är dom enda som inte varit ut än! Men båda två är helt slut och det slutade med att vi hamnade hemma i soffan ist. Provade med att ta en powernap i en halvtimme men bestämde oss för att bli kvar hemma. Vi har ju faktiskt ytterligare 4 månader på oss att hitta på något roligt.

Blir inte bli uppe länge till alltså. Ska försöka vara lite kulturella imorgon och besöka en jätte stor park som jag för tillfället inte kommer ihåg namnet på. Men bilder kommer isf!

  

 
 

 



Efterlängtade helg!

Har nu tagit mig helg och ska inte göra annat än njuta, helt underbart gött! Har jätte fint väder idag också, forsätter det va fint även imorgon får det bli en sväng till stranden under förmiddagen. Sen blir det festival och kalas med min sambo natten lång!

Har hunnit med en liten promenad med Camilla nu efter jobbet och självklart klämde vi in en fika på starbucks också. Ska snart ut och springa tänkte jag, tränar mer här nere än vad jag någonsin gjort. haha! Så kommer antagligen inte va heeelt sämst när vi kommer hem och jag kan dra igång med handbollen igen :)

Har inte hänt någonting speciellt. Fick ju lön idag så får se vad som kommer bli införskaffat denna månaden, höhö. Tog mig en långpromenad själv igår och gick massa mysiga gator, en del ställen vi inte varit till förut och hittade massa små affärer som jag måste gå tillbaka till.

Just det! Igår drog festivalen igång, skulle gå och kolla en parad med massa drakar osv som dom skulle sätta eld på! Det skulle ske vid klockan 22 och eftersom jag skulle börja 07 i morse gick jag med en sväng. Var en bit ner på La rambla, in på ett torg. Men som vanlig är spanjorer rätt sega så dom va ju självklart sena! Jag va sten trött och gick hem istället och missade allting. Det händer en gång om året också, typisk! Men är massa mer grejer som händer i helgen :D Hur som helst, när vi skulle gå hemåt gick även Sofie och Rebecka med och längs la rambla tyckte vi att vi hörde paraden, så jag snabbt upp på Rebeckas axlar i hopp om att se någonting men icke!! Gick hem och somnade nästan direkt istället.

Vilket osammanhängande inlägg för er, men jag tar inge extra för det ;D
Hasta luego amigos!

   
 


Jessicas morgontidning!

Tänkte bara skriva och berätta för er att jag inte sprang vilse förut och hittade hem utan problem! Hittar rätt bra här nu faktiskt, höhö. Dom håller på för fullt borta vid Espanya(där jag och Camilla tog kort på fontänerna) så det ska bli kul och se vad som kommer bli där under festivalen som drar igång imorgon :)

Just nu är jag orolig och vet att jag inte borde va det. Men Papps och Millan, verkade nog värre förut än vad det egentligen var/är! Håll mig uppdaterad bara så är jag nöjd. Ge honom en stor blöt puss från mig innan du åker till jobbet nu :)

Tänker på er där hemma och räknar ner tills Lina och Sofie kommer hit och kör stan osäker!

                              



Solen är tillbaka!

Solen är tillbaka och jag är på väldigt bra humör just nu! Ska snart ta mig en springtur i värmen och rensa tankarna lite..
Har syndat idag igen, gick in i en affär med Sofie efter jobbet och det slutade med att vi kom ut med ett par jeansshorts båda två. Men dom kostade bara 150kr så det var vi värda, haha..

Nej, ska ta på mig springskorna!


Tisdag!

Hej!

Vi har fått reda på nu att det faktiskt är så att vi har internet i lägenheten, det bara fungerar inte som det ska och det är inget någon kan göra något åt tydligen. Jag överväger att köpa mobilt om det är så att man inte måste binda upp sig allt för lång tid!

Jag har uppdaterat dåligt nu och skyller faktiskt det på internet helt och hållet. Men jag har inte gjort så mycket mer än jobbat sista dagarna ändå. Har gjort 3 nätter i rad och är så glad för att jag är ledig idag. Är i behov av helg känner jag.
Är en super stor festival här i Barcelona som börjar på onsdag eller torsdag och håller på hela helgen, tydligen massa artister och annat kul här. Kommer nog inte förstå hur stort det faktiskt är innan man varit med om det. Så till helgen blir det antagligen ut och fira med min sambo(Camilla). Vi ska va lite kulturella också tänkte vi om vädret tillåter. Har regnat och åskat konstant här sen i fredags.
Jag och Sofie trotsade vädret igår och tog en springtur i spöregnet, kunde vrida ur kläderna när vi kom in igen. haha! När det regnar här så är det rejält alltså. Men det va skönt och välbehövligt. Urban skulle va stolt över mig om han såg mig igår alltså, haha! Så Sofie du kan ju hälsa att jag faktiskt rör på mig här nere och inte bara äter onyttigt ;)

Annars händer det inte så mycket här just nu som jag har och skriva om. Vi börjar komma in i en vardag här nere och allting är inte lika nytt och spännande längre. Har fortfarande inte insett hur länge vi kommer va här. Nu har vi ändå varit här i tre veckor redan och det känns som vi varit här hur länge som helst men samtidigt har det gått så fort.

Har precis kommit hem från en tur på stan med min andra hälft nu och vi har spenderat! Köpte mig en längre grå tröja med knappar, ett skärp, en fulsöt T-shirt, en flodhäst och ett hjärta till pandora armbandet och en topp. Vi gick även en sväng till Rosa Negra och köpte varsin Mojito med hallon och efterrätt :D

Händer det något kul hemma? håll oss uppdaterade och kommentera!!

/Jessica

  


Lördag

Idag blev det en liten promenad på stan med Sofie, vi försökte gå lite smågator för att hitta ett mysigt fik men efter många om och men gav vi upp när vi såg en chokladaffär! Gick in och köpte varsin jätte stor chokladboll, min var det puffar i och Sofie hade bara choklad i sin tror ja :D Dit bli det att gå mer än en gång! Jag köpte även med mig kakao hem så nu kommer det bli massa varm choklad framöver.
När vi kom hem igen gick jag och la mig direkt eftersom jag jobbar natt.. Och det är så skönt att vi kan få kolsvart i rummen även dagtid, super bra rullgardiner!

Nu sitter jag här och ska snart kolla några avsnitt från OC tänkte jag, Sofie och Rebecka är ut ikväll så ska bli kul och se när dom kommer hem och om dom varit med om något roligt!
Jag lärde mig igår natt att man inte går ensam längs La rambla så sent som jag gjorde igår iaf, man lär sig något nytt varje dag ;)

                            




Hola Amigos

Igår var jag på stan och träffade min underbara Sara en sväng, så sjukt kul att träffas här! Mötte upp Sara och två till inne på Zara på Passeig de gracia, självklart stod dom i provhytterna ;) Efter det gick vi och åt lite lunch, träffade även Rickard då som också va med för att hälsa på sin syster :) vi åt på ett ställe som hette Rosa Negra, faktiskt väldigt mysigt ställe. Vi tog en Mojito med hallon till maten, hur gott som helst!

 

Efter det skulle dom dra sig hemåt igen och samma för mig, vi gjorde nämligen hamburgare tillsammans här hemma igårkväll.
Jag och Sofie hade ju även utgång på schemat, heelt slut båda två och SPÖREGN och åska utanför gjorde ju inte att vi blev mer sugna. Men vi tog oss in i duschen och gjorde oss i ordning och gick ut en sväng. Jag var alldeles för trött för att bli med ut så jag gick hem efter ett tag istället. Men dom hade säkert skit kul!

 

Nu sitter jag här och ska snart äta frukost, har precis pratat med dom hemma på skype :)
Tror jag ska ta mig en tur ut på marknaden runt hörnet innan jag måste lägga mig igen. Har 3 nätter framför mig nu så blogginlägg kommer ni få ;)
Vet dock inte om jag vågar gå ut för dom håller på med världens demonstration här utanför på torget, helt galna är dom!! 

Utanför just nu:
  


Ha det bra!
   


Till min Elefant

Min lilla Sandra, du kommer bli glad nu :) Som vanligt har ju jag och Camilla shoppat och igår införskaffade vi båda två ett varsitt Pandora armband. Första smycket jag köpte till det var en elefant för jag tänkte på dig!
Är så kul för man kan göra armbanden så personliga och tänkte att när Sofie och Lina kommer ner ska dom få välja en egen att ha på. Eller kanske att jag hinner köpa en för Lina innan men tyvärr så finns det ingen bäver Sofie! Så du får välja själv ;)  


  

  
Mina nya shorts som va med på springturen genom hela Barcelona


Vaknade i natt av att det spööööregnade och bara för att detta är min enda lediga dag denna veckan så är det självklart fortfarande dåligt väder ute och kommer säkert komma mer regn snart.
Men jag ska inte va bitter för det, ikväll är det nämligen så att jag och Sofie ska ut och jag hoppas även att Sara och gänget följer med! Första gången vi ska ut på riktigt här nere och då slår vi på stort. Är medbjudna av vår hyresvärd till ett nytt ställe som öppnar ikväll så vi har vip och får va med innan klubben öppnar för allmänheten! Vi skapar kontakter här nere ska ni veta ;D
Eftersom vädret inte tillåter stranden idag ska jag snart ta mig en sväng på stan och efter det får det bli en springtur.
All ledig tid här nere går åt till att träna eller gå på stan, bara för att fördriva tiden!

Herrarna har premiär hemma ikväll också och jag vill inget hellre än sätta mig på första bästa flyg hem och va med och se allt! Håller tummarna för er och håll mig uppdaterad!!

Vår dagliga kur av smoothie


Nu blir det skype med dom hemma!
Bamsekramar


Passeig de gracia

Vi kan det där med att leva livet!

   

  


Tänkte på Frida och Lollo när vi gick förbi leksaksaffären så jag va tvungen att ta kort.
Undrar vilken ingång dom hade valt att gå in i ;)


Torsdag 16/9

Godmorgon!


Igår va det en slapp dag på stranden fram till jobb, hur gött som helst :D Åkte hem lite tidigare än Camilla och Rebecka eftersom jag skulle jobba och det va fullt på tunnelbanan alltså, herregud vad varmt det blir då! Och stenkoll på väskan så ingen ska sno ngt.
Det va faktiskt någon som blev av med väskan på stranden under tiden vi va där igår, folk började skrika och någon kom springande. Rätt otrevligt när det är så nära inpå men dom fick tillbaka väskan och jag antar att dom tog tjuven också!

Idag då, klockan är snart 12 och jag har precis ätit frukost(lagom sent). Egentligen hade jag planerat att jag skulle bli med Camilla ut till stranden idag också men känner att jag inte orkar med det nu och hinner inte va där alls länge innan jag börjar jobba. Så idag får bli en slö dag fram till 16. Tvätta och dola lite med andra grejer som tyvärr inte gör sig själv!
Efter jobbet sen ska jag träna och ikväll hade jag tänkt springa en väg jag vet att jag hittar, haha!

Papps hade skrivit sms imorse när jag sov också, typiskt att jag inte vaknade direkt! Men så är det och eftersom jag vet att detta är din nya morgontidning kan vi väl boka in en skypedejt imorgon(fredag) under förmiddagen?


    
   
(Mamma, om du trycker på bilderna en gång så kommer dom upp i större format och skypedejt i helgen)

/Jessica

Dålig uppdatering

Har fullt upp här hela tiden så har uppdaterat dåligt, måste skärpa mig ;)


Har varit vid Espanya och kollat byggnaderna och fontänerna där kvällstid och det är så otroligt vackert!! Jag och Camilla tog nog ungefär 100 kort var i hopp om att få något bra, ingen av oss kunde med hur vi skulle ställa in kameran men några fick vi till och kommer lägga upp dom när det fungerar! Internet här gör mig tokigt och det tar jätte lång tid att lägga upp bilder, känner att jag inte riktigt har tid med det. Så ni får stå ut ett tag ;) Lovar att det ska komma fler bilder från fotbollen osv. Finns även kort på mig när jag dricker kaffe ;D (ni läste rätt)

                    

Igår var det måndag och jobb igen.. Jag gör 16-22 mån-tors denna veckan och natt till helgen! Alltså har jag förmiddagarna på mig att göra andra saker nu. Igår sov jag rätt länge och efter frukost och handling blev det en sprtingtur med Sofie. Vi sprang upp en gata vi inte vart vid förut och hittade några nya roliga affärer, en sportaffär. Överlyckliga sprang vi in där och hittade massa bra saker som vi "måste" ha :D
Sen var det inte mkt mer än jobb och var så trött efter det så blev en tidigt kväll för mig igår, välbehövligt!
          

Idag har jag och min vän shopaholic(camilla) varit på den gatan jag och Sofie sprang igår och handlat lite, köpte varsitt Thomas Sabo armband och en berlock till att börja med. Ni kommer få se kort på det med någon dag!
Sen gick vi även till Passeig de gracia, tog kort på butikerna där och jag införskaffade mig även ett par shorts att springa i :) Köpte även med oss hantlar hem som vi ska ha och träna med! Tänkte att jag skulle invigt dom redan ikväll efter springturen men så blir det inte!!
Jag och Sofie skulle ut och springa efter jobbet idag, tänkte köra trappträning vid Espanya. Dom har mördartrappor där alltså, tar aldrig slut! Men vi körde på och tillslut va vi uppe. sträckte ut lite och började springa tillbaka hemåt igen. Det vi varken märkte eller tänkte på var att vi sprang åt FEL håll hem!! Så vi ökade på rätt bra när vi trodde vi började närma oss och efter en bra bit åt fel håll började vi fråga folk om vägen och dom bara skratta åt oss och sa att det va en bit. Så vi sprang vilse i ungefär 2h och på läskiga smågator och väl ute på La Rambla visar en gubbe oss åt fel håll så vi hamnar fel igen. Vi kan hela Barcelona utantill nu om ni behöver hjälp ;) hahaha. Men tränade blir vi iaf! Lider lite med Sofie som börjar jobba 07 imorgon och klockan är 00.45 just nu! Vi klarade oss bra och utan em skråma så ni behöver inte va oroliga där hemma!

        

Imorgon förresten kommer min underbara lilla Sara till Barcelona, ska bli hur kul som helst!
Bamsekramar från oss i Barcelona.

Älskar Barcelona

Nu kommer det bli ett långt och jobbigt inlägg för er att läsa igen men jag lovar att det är värt det för vi har vart med om en hel del roliga grejer nu dom här två dagarna!
Funkar inte att lägga upp fler bilder just nu så kommer i ett eget inlägg imorgon! Blir tokig på det men imorgon ska vi ringa om internet..


Börjar med lördag:
Klockan ringde redan vid 09 och det va bara att bita i det sura äpplet och gå upp. Jag, Sofie och Camilla hade bestämt oss för en dag vid stranden och hade vädret på vår sida! Skyndade oss att äta frukost så vi skulle komma iväg i tid och strax efter 10 låg vi som strandade valar alla tre och bara njöt av värmen. Eftersom jag slutade 07 under morgonen och gick upp redan vid 09 va min plan att sova på stranden och ni kan ju tänka er hur det gick! Va hur pigg som helst och kunde inte alls sova, visst vilade jag lite men sen blev jag hyper och hade hur mkt energi som helst, haha! Vi hade rätt tight schema hela dagen så det fanns ingen tid att sova förutom på stranden heller. Men jag överlevde det också!
Vi badade flera gånger och tog en massa kort som ni kommer få se längre ner här sen! Försökte ragga upp folk att spela volleyboll med men vi såg inte en enda människa med boll! Var väl kanske tur det med så vi sparade oss lite enegri. Självklart hade vi med oss jordgubbar och vindruvor som vi smaskade i oss, vi lever livet här nere ska ni veta!
Räddade en stackars liten fågel från att dö helt ensam också, stackarn hade störtlandat i vattnet och tog sig ingenstans på egen hand. Camilla och Sofie tog upp en sten och räddade livet på honom! Väl uppe på land var det tre små nyfikna tjejer som ville va med och se allting och sen gick vi upp med honom och satte honom under ett träd. Vet inte om han överlevde men det hoppas jag verkligen.
Runt 14.30 packade vi ihop och åkte hemåt igen och som vanligt blev det stressigt för oss. Skulle hinna med att äta, duscha och göra oss i ordning för fotbollen till klockan 16.30 för då skulle vi möta upp Susann och en kompis till henne på torget utanför. Laddade för fotboll tog vi metron(som förövrigt va full) mot camp nou och kom fram perfekt i tid. Jag och Camilla satt allra högst upp och båda satt stela stela som pinnar i stolen livrädda för höjden. Hamnade utan räcke framför oss mitt i trappan självklart, men tur som vi hade var det ledigt till vänster om oss så hoppade några platser längre bort och fick räcke att hålla i och kunde slappna av igen!
Vi var och kollade på FC Barcelona-Hércules och det var så sjukt häftigt, att det var fullsatt gjorde ju inte saken sämre direkt! Är ju inte så jätte intresserad av fotboll och tycker det är drygt att kolla på men inte denna gången! Kommer bli mer än en gång till vi åker ut dit och kollar på fotboll. Tyvärr förlorade dom och det var ju lite oflyt. Hércules hade väl ungefär 4skott på mål och fick in 2 av dom, resten av tiden var det Barcelona som tog hand om bollen men utan ett enda mål. Läs Camillas blogg för mer om matchen, hon kan det där lite bättre än mig ;) (camillaberggren.blogg.se)
Efter matchen var det bara fort hem igen och byta om för utgång. Köpte med oss Happy meal på vägen hem som vi tryckte i oss utan problem, haha! Fick även en vattenleksak som jag hann testa på Sofie innan vi gick ut, gissa om hon hade vatten i hela ansiktet och mascaran rann. Smällar man får ta om man bor under samma tak ;D
Skulle egentligen ha mött upp Micke och några klasskompisar till honom för uteservering och sen vidare för att dansa men slutade med att vi hamnade hemma hos killen som vi hyr lägenheten av och satt där ett tag och bara pratade och tog det lugnt. Även Rebecka blev med oss en sväng och kollade läget men eftersom hon skulle upp och jobba tidigt dagen efter gick hon hem tidigare för att sova. Tänkte att vi skulle möta upp Micke och gänget senare när dom skulle förflytta sig men det slutade med att vi gick hem istället eftersom Micke inte kunde förklara vart han var och vi va för trötta för att egentligen gå ut alls. Slutade med att vi köpte med oss chips och choklad hem och hade mys till ett avsnitt av OC med dom andra(klockan 01.30). Det va riktigt mysigt och faktiskt bättre än utgång! Tryckte i oss massa onyttigt och direkt när avsnittet va slut trilla alla i säng och tror både jag och Camilla somnade innan vi la huvve på kudden.

   
  

  
Söndag:
Hade klockan på 10 men ingen av oss kom upp före 10.30. Trötta och rätt slitna fick vi i oss lite frukost, hann prata lite med dom hemma på skype och sen bar det av mot stranden igen. Enbart jag och Camilla som åkte dit idag och njöt. La oss och lyssnade på musik båda två och somnade ett tag. Samma sak idag så letade vi efter folk med en volleyboll och hade turen med oss! När vi gick i för att bada kom det tre killar men en boll ner till oss och bara sådär spelade vi plötsligt volleyboll i vattnet :D Italien kom dom ifrån och så mycket mer vet vi inte om dom för varken engelska eller spanska kunde dom, haha! Men man behöver inte prata med varandra för att ha kul! Spelade nästan en timme och under den tiden i vattnet fick jag en brännmanet på mig!! Den va pytteytte liten och gjorde gööör ont, har ett rött märke på armen efter den nu. Men nej mamma och pappa ni behöver inte va oroliga för jag lever fortfarande J

Hade även en ficktjuv som kom och satte sig bakom oss i hopp om att kunna sno våra väskor och springa för livet. Tur som vi hade kom det en kille och berättade för oss att han som satt bakom hade snott väskor tidigare under dagen och att vi skulle hålla i våra. Sa tack mer än en gång och höll stenhårt i väskorna tills vi skulle hem igen. Vågar inte ens tänka på vad som hänt om han hade tagit väskorna, det hade inte blivit varken en rolig eller billig historia!

Kom hem från stranden runt 17.30 och då var det bara lugnt fram till mötet vid 20. När det var slut gick jag och Camilla(ovanligt) ut på stan för att ta oss en fika på Fraggi. Och jag drack kaffe ska ni veta!!

Vi nöjde oss inte med enbart fika och hem igen utan vi tog metron till Espanya och kollade fontänerna. Ett absolut måste under kvällstid om man är i Barcelona, så otroligt fint! Jag älskar Barcelona mer och mer för varje dag! Bilderna därifrån har jag inte hunnit lägga in på datorn än så dom får ni imorgon.

 

Det var vår helg och hoppas ni har haft det bra hemma också!


Fredag och snart helg!

Idag har jag inte ens vart ut från lägenheten och som tur är har det inte vart jätte stor sol idag heller!
Sov till halv 12 ungefär, va skönt att få sova tills jag vaknade utan att ha på alarm. Gick upp och tog mig lite frukost och satte på en tvättmaskin. Under tiden jag väntade på tvätten satt jag och Sofie på skype och pratade först med farmor/mormor. Jätte kul att du fixat dig skype farmor!! När vi pratat klart med henne ringde vi upp pappa som också va online så vi fick prata lite med honom och sötis Frida! Ropade även på Shaggy så han kom till datorn men han förstår sig inte riktigt på det där med skype :P
Är så himla skönt att man kan prata och se varandra samtidigt, allting såg ut som vanligt hemma och va kul att se Frida och hur hon aldrig kan sitta still, haha! Ringde även upp ett tag senare i hopp om att få se och prata lite med Lollo också men dom hade fullt upp med att va ute och leka så istället pratade vi med Millan. Ropade på Shaggy igen när Millan va ut och kolla efter dom små och stackarn sprang till dörren och ställde sig. Ljuger ju om jag säger att jag inte längtade hem lite då. Lille shaggypaggy..
Har försökt prata med Marion några gånger också men hon får ta och fixa till en mic snarast alltså!!

Har faktiskt inte gjort så mkt annat än sovit idag, är inne på min 3e och sista natt innan jag tar helg.
Vi hade lite kvällsmys allihop här hemma, blandade banan, nötter, choklad och ställde in i ugnen ett tag tills chokladen smälte och sen åt vi det med vaniljglass till. Riktigt gött! Satt i vardagsrummet och kollade på Ice Age 2, dock va det ingen som kollade klart men i tallrikarna var det tomt. Hade doftljus tända och bara tog det lugnt.
Allting flyter på väldigt bra här just nu och jag hoppas det håller i sig hela tiden. Jag älskar Barcelona och har så mycket jag vill hinna med innan vi kommer hem till Sverige igen!

Imorgon är det fullspäckat schema precis hela dagen! Klockan kommer ringa vid 09 och då bär det av till stranden för mig Camilla och Sofie. Där blir vi till 2 halv 3 ungefär och sen är det hem i duschen och iväg på fotboll för mig och Camilla. Barcelona har premiär hemma och det är tydligen slutsålt! Jag är ju inte så insatt i det där men ska bli sjukt kul och förstå vilken folkfest det kommer va :D
Efter matchen fortsätter vi vidare ut och testar på Barcelonas nattliv för första kvällen sen vi kom hit. Så imorgon kommer det bli en bra dag! Bara hoppas på bra väder för annars är mer än halva dagen redan förstörd!
Nu vet ni hur min dag ser ut imorgon och får se om jag hinner med något inlägg! ;)



         
   
 

Bamsekramar!


Torsdag

Måste säga att jag är ganska så stolt över mig själv att jag uppdaterar nästan varje dag så ni får reda på hur vi har det. Bara hoppas att det håller i sig också!

Gick av mitt pass klockan 07 i morse och direkt i säng med klockan på väckning redan vid 09! Sov hur gött som helst i 2h och sen var det bara upp, äta frukost och göra sig i ordning för ytterligare en dag på stranden med Sofie. Det roliga är att jag va inte ens trött när klockan ringde och inte under dagen heller. Gick och la mig runt 16 när vi kom hem och låg och drog mig till 21. Nu sitter jag här och gör näst sista natten innan helg.

Efter frukosten började jag och Sofie gå mot passeig de gracia innan stranden eftersom idag va sista dagen att rösta, så nu är det avklarat. Dagens händelse var att när jag hade lagt i mitt kuvär vände jag mig om och skulle börja gå därifrån när en tant påminner mig om att mitt pass ligger kvar på bordet!! Vilken tur att det finns snälla människor som säger till, annars hade jag väl hunnit hem innan jag ens hade märkt av att det va borta!

Idag låg vi i och badade rätt länge båda två, simmade ut en bit och tränade lite ben och försökte oss även på en del mindre lyckade hopp! Hade det verkligen hur skönt som helst och det va jätte mkt folk vid stranden!
Man ser så mkt roligt folk och undrar ju hur dom tänker ibland alltså. Såg en tant i typ 60års åldern som kom i en rosa bikini med stringtrosor och världens största rumpa, Hallå!? det är inte okej.

Har inte hänt så mkt mer idag, jag uppdaterar nog för ofta helt enkelt! ;)
Kommer nog ha en hel del att berätta om efter helgen för då har jag och Camilla massa planer, fullt upp som vanligt!


  
Någon vilade ganska tungt där ett tag :)




Kläderna och sminket jag köpte sist


Bamsekramar!

 

 


Onsdag

Sov till halv 11 idag och drog mig ända till halv 12 när jag kom på att jag skulle hinna ut till stranden innan jobbet. Flög upp och kollade med Sofie och Rebecka vad dom hade för planer och en halvtimme senare va jag och Sofie på väg. Tog tunnelbanan ut och där hände dagens händelse! När vi va framme vid rätt station och precis börjat gå mot utgången kommer det tre tjejer som va ungefär i vår ålder i fullt fart mot utgången och strax efter kommer det en stölli vakt flåsande efter dom!! Två av tjejerna hann springa undan men den ena fick han tag på i trappan ut och drog henne med sig, hon skrek som F och va jätte otrevlig mot honom. Jag och Sofie stod med hakan nere vid fötterna och bara stirrade och kom fram till att det inte är ngt vi ska testa under tiden här. Undrar vad hon/dom får för straff, om det blir höga böter eller fängelse? Undrar ens vad dom hade gjort!? haha, lagom nyfiken..
Väl framme vid stranden la vi oss och deckade nästan direkt båda två, hur skönt som helst att få lägga sig ute i värmen och vila samtidigt som man får färg! Badade även idag efter en timme i solen och idag va det riktigt höga vågor som vi hoppade i. Lite badkruka som jag är var jag uppe på land ganska fort igen och vilade ett tag till innan vi åkte vidare hemåt, tror vi va där i ungefär tre timmar iaf.

När vi kom hem gick jag och la mig eftersom jag gör natten nu. Låg i sängen från 16-21 och sov nästan hela tiden så kommer ju inte va några problem för mig att va vaken i natt!

Imorgon är tanken att jag och Sofie ska ta en tur till stranden igen(måste passa på nu när man fortfarande kan åka dit). Ska försöka komma iväg ganska tidigt så vi är där runt 11 redan så jag får helt enkelt sova på stranden. Ska inte göra samma misstag som Camilla och somna alldeles för länge och bränna upp hela baksidan ;D Måste säga åt Sofie att hon får peta på mig när jag behöver vända, haha!

Klockan är 01.35 och det är fullt liv på torget utanför, dom åker skateboard här dygnet runt. Jag förstår inte hur dom kan va uppe så sent, dom måste ju också ha skola eller jobb att gå till imorgon. Kanske går på batterier här och aldrig behöver sova :D Skulle ju inte säga nej till all energi dom har!


Tog inte så många bilder idag men här har ni två iaf
  


Bamsekramar


HAHA glömde en sak!

I lördags när vi gick en sväng på gatan, i stort sett precis utanför oss kommer det en heeeelt naken kille och går! Jag skojar inte med er, är glad för att jag inte såg mitt eget ansiktsuttryck då alltså! Så kan man ju inte få gå hur som helst.. Det enda han hade på sig va ett par solglasögon och en påse i handen men annars INGENTING!
Alla tyckte helt plötsligt att skyltfönstren va rätt fina och precis när han gått förbi vände sig alla om! haha.
Det roliga är att han va kanske runt 25 och såg rätt bra ut :D

 


Tisdag

Har jobbat dag idag men ändå hunnit med en hel del under eftermiddagen. Jag och Camilla tog nämligen en tur på stan(förvånade?) Hur som helst så har jag shoppat lite, köpte på mig lite id smink, en shortsdress och ett linne som va på rean. Vi var vid ett köpcentrum nere vid vattnet, tar kanske 15min att gå dit. Är så himla fint där nere och båtarna kan man ju undra hur dom har råd att ha, helt sanslöst!! Satte oss nere vid bryggan ett tag och bara njöt av värmen kl 19 på kvällen. Jag klagar inte! :)
På vägen hem skulle vi in till saluhallen och köpa med lite mer frukt och längs vägen hände en lite rolig grej, står ju massa folk utklädda längs gatan(helt otroligt att dom lägger ner så mkt tid på det) också får man slänga en slant om man vill ta foto av dom. Hur som helst så när vi gick förbi en som satt som i ett bord så sa han massa grejer till en liten kille som bara stod med munnen öppen och pekade på honom, vi kom och gick ganska nära så börjar han sjunga "sexbomb sexbomb" rätt högt och vi bryter ihop på gatan med alla blickar efter oss. hahaha!
Väl vid saluhallen gick vi runt och kollade lite innan vi köpte frukt som vi beställde på spanska, tro det eller ej :D Det börjar ta sig för oss, hänger med mer och mer i språket! Snappar upp lite ord här och där varje dag så snart pratar vi flytande ;)

Har precis regnat och åskat här nu, välbehövligt! Men verkar som det är slut på det nu så ska sätta på mig springskorna och ta en tur tänkte ja. Först får ni lite bilder från idag :)


   

  

 





Bilder inne på Mango från shoppingrundan igår när väskan fick följa med hem :)

  



Tänker på er där hemma!


Bilder

Sagrada Familia
    


Byggnaderna som jag inte kommer ihåg namnet på och är för lat att leta upp också :P
(vid passeig de gracia)

   


Vid stranden med Sofie

    


Utsikten från lägenheten, Plaza universitat





Lite bilder från helgen, kommer snart ett nytt inlägg ;)


Går inte att lägga upp bilder just nu!!

Eftersom vi inte fått helt ordning på internet här än så tar det lite tid mellan inläggen för det fungerar lite som det vill, när det vill..

Jag har ganska mkt att skriva och berätta nu fast det inte gått så många dagar så det kommer bli ett långt och jobbigt inlägg för er att läsa! HÖHÖ

Börjar med vad jag gjorde i lördags:
Jag jobbade långdag och vi var iväg på lite olika turist aktiviteter hela dagen, en av dom var La Sagrada De Familia(endast 3 stationer härifrån med metro). Vilket ställe, helt otroligt!! Väldigt synd att det antagligen aldrig kommer bli färdigt men helt klart ett måste om man ska till Barcelona. Vi åt lunch på ett ställe precis bredvid som hade super god pizza. Kommer inte ihåg vad stället hette men vår servitör var en kopia av Magnus Uggla och kunde lite svenska, hur söt och rolig som helst. Han charmade oss helt och hållet så om det bär av dit igen blir det mat på samma ställe :D
 

Efter någon timme där åkte vi vidare mot Passeig de gracia som var ett helt underbart ställe! Jätte fint område med butiker som var väldigt blandat. Vissa hade man knappt råd att gå in i(läs chanel, LV, Prada osv) Värstingarna som handlar där. Men mitt bland affärerna kunde det komma en butik som Mango eller Zara vilket gjorde att det var väldigt mkt blandat folk som gick längs gatan.
Anledningen att vi åkte dit var just för att vi skulle kolla 2 byggnader som jag för tillfället inte kommer ihåg namnen på. Men har bilder att visa iaf!
Efter jobbet tog jag en springtur med Sofie, samma runda som sist. Är mer hurtig här än vad jag varit hemma på slutet, men det behövs så det är ju bra!


Söndag:
Långpass även då och gjorde inte så mkt mer än jobbade.. Gick på stan här i närheten under dagen och kollade läget och hittade några mysiga smågator.
Sen på kvällen gick jag och inhandlade lite mat, det mesta är stängt på söndagar men vi har turen att ha en liten affär nästan runt hörnet som har öppet även söndagar fram till kl 22. Det enda med den affären är att man får va med och räkna lite själv på hur mkt det kommer gå på ungefär för dom kan va luriga och slå in för mkt. Så ni kan ju tänka er mig där första gången jag handlade, stenkoll på kassan och så att han slog in rätt. Han måste ju ha funderat, men han va så snäll och slog in rätt ;D
Efter det var det bara hem och i säng eftersom jag lovat Camilla att jag skulle med henne ut och springa kl 07 dagen efter! Ni läser rätt, jag har sprungit 3 gånger på mindre än en vecka och gått upp 07 frivilligt för att springa! Blev samma runda igen, börjar bli lite tråkigt med den nu så ska hitta någon ny utan att springa helt vilse.
Idag slog vi faktiskt på stort och skulle springa även trapporna upp när vi kom tillbaka men fick ta en paus på 3:e våningen för att hämta andan och vila våra stackars ben. Helt slutkörda och genomblöta!


Och idag har jag varit helt ledig :) Sprang ju med Camilla tidigt i morse och sen bar det av direkt ut till stranden med Sofie. Låg där mellan 10-13 ungefär innan vi behövde åka tillbaka hemåt igen. Badade 2 gånger, så premiär för mig i år :D Somnade till en sväng och bara njöt av värmen! Jag stortrivs här just nu..
Väl hemma igen tog vi en runda på stan, va in på sephora för första gången och herregud vad jag älskar den butiken! Dom kommer tjäna bra på mig alltså, billigare där än vad det är hemma så kommer ju bli att köpa på sig en hel del. Bäst av allt är att det inte tar mer än 2min att gå dit! Nästan lite farligt, haha!
Hann även med att kolla i lite klädbutiken som Zara, Mango osv som jag inte hellt hunnit med innan. Har hittat en hel del fina saker men införskaffade endast en väska idag.


Har tagit reda på vad torget heter precis utanför oss och det är Plaza de Universitat.
Nu sitter jag här och är överlycklig över att internet fungerar så jag kan bli lite uppdaterad och uppdatera er ;)
Ska alldeles snart göra mig klar för sängen, börjar tidigt imorgon och sen är det bara nätter kvar att göra för mig resten av veckan. Ledig till helgen så då ska vi hitta på ngt kul. Ska tydligen finnas ett rätt stor vattenpark i närheter som lockar rätt mkt!

Hoppas ni har det bra hemma allihop och att ni har lite värme iaf ;)
Massa bamsekramar!
(Lägger upp bilder så fort det inte tar 100år och slutar fungera mitt uppe i allt)


Går inte att lägga upp bilder just nu!!

Eftersom vi inte fått helt ordning på internet här än så tar det lite tid mellan inläggen för det fungerar lite som det vill, när det vill..

Jag har ganska mkt att skriva och berätta nu fast det inte gått så många dagar så det kommer bli ett långt och jobbigt inlägg för er att läsa! HÖHÖ

Börjar med vad jag gjorde i lördags:
Jag jobbade långdag och vi var iväg på lite olika turist aktiviteter hela dagen, en av dom var La Sagrada De Familia(endast 3 stationer härifrån med metro). Vilket ställe, helt otroligt!! Väldigt synd att det antagligen aldrig kommer bli färdigt men helt klart ett måste om man ska till Barcelona. Vi åt lunch på ett ställe precis bredvid som hade super god pizza. Kommer inte ihåg vad stället hette men vår servitör var en kopia av Magnus Uggla och kunde lite svenska, hur söt och rolig som helst. Han charmade oss helt och hållet så om det bär av dit igen blir det mat på samma ställe :D
 

Efter någon timme där åkte vi vidare mot Passeig de gracia som var ett helt underbart ställe! Jätte fint område med butiker som var väldigt blandat. Vissa hade man knappt råd att gå in i(läs chanel, LV, Prada osv) Värstingarna som handlar där. Men mitt bland affärerna kunde det komma en butik som Mango eller Zara vilket gjorde att det var väldigt mkt blandat folk som gick längs gatan.
Anledningen att vi åkte dit var just för att vi skulle kolla 2 byggnader som jag för tillfället inte kommer ihåg namnen på. Men har bilder att visa iaf!
Efter jobbet tog jag en springtur med Sofie, samma runda som sist. Är mer hurtig här än vad jag varit hemma på slutet, men det behövs så det är ju bra!


Söndag:
Långpass även då och gjorde inte så mkt mer än jobbade.. Gick på stan här i närheten under dagen och kollade läget och hittade några mysiga smågator.
Sen på kvällen gick jag och inhandlade lite mat, det mesta är stängt på söndagar men vi har turen att ha en liten affär nästan runt hörnet som har öppet även söndagar fram till kl 22. Det enda med den affären är att man får va med och räkna lite själv på hur mkt det kommer gå på ungefär för dom kan va luriga och slå in för mkt. Så ni kan ju tänka er mig där första gången jag handlade, stenkoll på kassan och så att han slog in rätt. Han måste ju ha funderat, men han va så snäll och slog in rätt ;D
Efter det var det bara hem och i säng eftersom jag lovat Camilla att jag skulle med henne ut och springa kl 07 dagen efter! Ni läser rätt, jag har sprungit 3 gånger på mindre än en vecka och gått upp 07 frivilligt för att springa! Blev samma runda igen, börjar bli lite tråkigt med den nu så ska hitta någon ny utan att springa helt vilse.
Idag slog vi faktiskt på stort och skulle springa även trapporna upp när vi kom tillbaka men fick ta en paus på 3:e våningen för att hämta andan och vila våra stackars ben. Helt slutkörda och genomblöta!


Och idag har jag varit helt ledig :) Sprang ju med Camilla tidigt i morse och sen bar det av direkt ut till stranden med Sofie. Låg där mellan 10-13 ungefär innan vi behövde åka tillbaka hemåt igen. Badade 2 gånger, så premiär för mig i år :D Somnade till en sväng och bara njöt av värmen! Jag stortrivs här just nu..
Väl hemma igen tog vi en runda på stan, va in på sephora för första gången och herregud vad jag älskar den butiken! Dom kommer tjäna bra på mig alltså, billigare där än vad det är hemma så kommer ju bli att köpa på sig en hel del. Bäst av allt är att det inte tar mer än 2min att gå dit! Nästan lite farligt, haha!
Hann även med att kolla i lite klädbutiken som Zara, Mango osv som jag inte hellt hunnit med innan. Har hittat en hel del fina saker men införskaffade endast en väska idag.


Har tagit reda på vad torget heter precis utanför oss och det är Plaza de Universitat.
Nu sitter jag här och är överlycklig över att internet fungerar så jag kan bli lite uppdaterad och uppdatera er ;)
Ska alldeles snart göra mig klar för sängen, börjar tidigt imorgon och sen är det bara nätter kvar att göra för mig resten av veckan. Ledig till helgen så då ska vi hitta på ngt kul. Ska tydligen finnas ett rätt stor vattenpark i närheter som lockar rätt mkt!

Hoppas ni har det bra hemma allihop och att ni har lite värme iaf ;)
Massa bamsekramar!
(Lägger upp bilder så fort det inte tar 100år och slutar fungera mitt uppe i allt)


4/9-2010

Irriterad jag blir, har nyss suttit och skrivit världens längsta inlägg också lägger internet av!! Just nu snikar vi internet av någon spanjor här nere för vi har inte fått vårt eget att fungera än, vi måste verkligen ta tag i det snarast!

Hur som helst så har vi det fortfarande väldigt bra här nere och igår va första dagen med riktigt stor sol och skönt väder. Ni kan ju gissa vem som redan är röd!
Direkt när vi vaknade igår tog jag och Camilla en liten trip ut till hamnen och stranden. Tog ungefär 20min att ta sig dit via metro och vi hittade rätt på första försöket, även fast det va ett byte längs vägen. Kan erkänna att vi va rätt nöjda båda två då. Vi köpte även metrokort för en månad framöver så nu kan vi åka hur mkt vi vill, kommer antagligen bli ganska lata att välja det farmför att gå.
Väl framme vid hamnen skulle vi möta upp Micke och gå en tur till stranden. Det är hur fint som helst och vilka enorma båtar!! Kommer åka dit ut så fort man har ledig tid över..

Gjorde mitt första jobbpass igår sen vi landade i Barcelona och det kändes ganska ovant att leta sig fram längs gatorna och via metro för att hitta stället där vi skulle byta. Va inte bara enkelt men tro det eller ej så kom jag till rätt ställe direkt och utan ett ord spanska ;D
Efter passet blev det mat och ett avsnitt OC tillsammans med Camilla innan vi tog oss en springtur. Måste komma igång med träningen här alltså för vi äter så onyttigt! Har varit nutella på smörgåsarna både till frukost och kvällsmat nu och ska bli ändring på det.. Vi sprang faktiskt en runda på ungefär 5km som jag och Rebecka gick en kväll, en ganska mysigt tur faktiskt. Sista biten är längs Las Ramblas så där fick vi tränga oss fram sista biten med gick faktiskt bra ändå. Självklart råkade jag trampa en stackars kille på foten så han skrek efter mig, tur att han inte började springa efter oss för det hade inte gått att öka mkt mer i denna värmen. Kom tillbaka till lägenheten och valde att ta hissen upp istället för våra 19 trappor!! Kommer vänja mig vid att åka hiss här nere alltså, kommer inte bli många gånger jag går i trapporna frivilligt..




                     



Kommer fler bilder osv antagligen redan ikväll.. Jobbar långpass lördag och söndag denna helgen så skriver när jag har ork och tid!
/ Jessica


Hola!

Nu är vi äntligen framme i Barcelona och resan hit gick faktiskt riktigt smidigt även om det blev en väldigt lång dag. Lägenheten är jätte fin och vi har börjat få lite ordning i den iaf! Bor allra högst upp och har utsikt över ett mysigt torg(där dom förövrigt åker skateboard dygnet runt). Till Las Ramblas tar det ungefär 5min att gå och på vägen dit går man förbi Zara, Mango, Sephora och Topshop så här kommer det inte bli några problem alls för oss att göra av med pengar! ;D
Jag och Camilla gick en tur i morse för att köpa lite frukost, fick med oss 1kg jordgubbar, 1kg bananer och 1kg nektariner för 50kr. Gissa om vi kommer äta mkt frukt här :D

Tänkte bara skriva och visa att vi lever och är framme, kommer ett längre inlägg imorgon! Lovar att jag ska försöka skriva ofta :)
Nu blir det sängen för min del..



 Jag och Sofie ganska slita idag längs Las Ramblas!


RSS 2.0